Impregnant ignifug - IG8700-IG: Kober - vopsele lavabile si decorative

Impregnant ignifug

Tratamentul lemnului împotriva focului

Aspect peliculă : Mat

Impregnant ignifug

Folosit pentru tratamentul lemnului în condiţii de exploatare la interior. Conţine aditivi de ignifugare. În funcţie de comportarea sa la foc, produsul a fost încadrat în clasa C, cu clasificările suplimentare S2 (emisia de fum) şi d0 (particule/picături aprinse).

Se utilizează la protecţia obiectelor din lemn exploatate la interior. Produsul IG8700-IG se poate utiliza la acoperirea şi protecţia tavanelor, a podurilor, a construcţiilor de lemn, elementelor de fixare din lemn, boxelor de subsol, pereţilor interiori (acolo unde este necesar) etc.

Mod de aplicare:

Produsul se aplică prin pensulare, roluire sau imersie.

Se protejează toate zonele lemnoase de pe care a fost îndepărtat stratul vechi de vopsea sau substrat nou neprotejat cu 3-4 straturi de produs ignifug IG8700-IG.

Termen de valabilitate a ignifugării suprafeţei: 3 ani, după care se reaplică.

 

 Consum specific: 50-70 m2/strat/bidon 20L.

Timp de uscare (la 23±2°C, umiditate relativă 50±5%): 3 ore.

Suprafaţa se poate da în aplicare la minim 24 ore de la ultima aplicare.

Interval de reacoperire: după 3 ore.

Grad de luciu: mat.

Nuanţe: incolor.

Capacitaţi de ambalare: 20L.

 

De reţinut: 

- Produsul încetineşte: timpul de aprindere; răspândirea flăcării; eliberarea de gaze toxice,  de căldură.

- Ignifugarea nu exclude aprinderea şi arderea materialului, ci îi conferă acestuia o comportare la foc îmbunătăţită pe o anumită  perioadă de timp sau posibilitatea de a nu arde atunci când se îndepărtează sursa de caldură. De asemenea, ignifugarea nu exclude şi alte măsuri de protecţie la foc, cum ar fi: instalaţii de semnalizare, instalaţii de stins incendii, mijloace de primă intervenţie.

- Ignifugarea este una din cerinţele privind siguranţa la foc pentru îmbunătăţirea gradului de rezistenţă la foc a unei construcţii şi poate reduce alte măsuri de protecţie care sunt foarte scumpe.

- O ignifugare corect executată poate localiza un incendiu în focarul iniţial, prin limitarea aprinderii şi arderii în continuare a materialelor de construcţii, jucând rolul de barieră sau poate prelungi faza de ardere lentă, ceea ce duce la neafectarea rapidă a structurii de rezistenţă şi, totodată dă posibilitatea unei intervenţii din interior, fără a se ajunge la faza de ardere generalizată.

 

Produse similare:

Dezvoltat de Serenity Design

© 2024 - Toate drepturile rezervate S.C. Köber S.R.L