Ce este o vopsea pe bază de apă și care sunt avantajele sale: Kober - vopsele lavabile si decorative

Ce este o vopsea pe bază de apă și care sunt avantajele sale

De regulă, o vopsea este un compus lichid obținut din amestecul omogen a 3 substanțe distincte:

  • Pigmentul în suspensie. Este elementul ce dă efectiv culoare vopselei si, de cele mai multe ori, este elementul ce definește valoarea estetică a produsului;
  • Diluantul. Este un lichid ce se evaporă după aplicare;
  • Liantul. Este de obicei un polimer ce creează împreună cu pigmentul o peliculă solidă ce acoperă suprafața după evaporarea completă a diluantului.

Se pot adăuga elemente speciale în compoziția vopselei pentru a obține avantaje distincte. Iată cateva exemple:

  • Zertifikat Plus - conține ioni de argint. Aceștia cresc semnificativ proprietățile antibacteriene și antimicrobiene ale produsului;
  • Zertifikat Alb Magic - Vopsea pentru tavane - conține un pigment special, de culoare roz, ce este vizibil câteva minute după aplicarea vopselei. Astfel se pot acoperi eficient suprafețele greu accesibile cum ar fi tavanul unei încăperi. După uscare, culoarea dispare complet, suprafața devenind un alb imaculat;
  • Zertifikat - Băi și bucătării - conține compuși speciali cu proprietăți specifice de inhibare a dezvoltării mucegaiului în medii cu umiditate ridicată.

Vopselele pe bază de apă folosesc ca diluant, bineînțeles, apa. Sunt produse uzuale, ce au un impact extrem de redus asupra sănătății utilizatorilor și a mediului înconjurător. Oferă culori rezistente în timp, se usucă rapid și nu emană mirosuri neplăcute. De asemenea, remarcăm o altă caracteristică importantă a vopselelor pe bază de apă, acestea pot fi aplicate direct peste alte tipuri de vopsea. Reversul însă, nu este posibil. Această proprietate permite operațiuni rapide de renovare, fară a fi necesară îndepartarea completă a stratului de vopsea pre-existent.

Atenție! Pentru operațiuni ample de renovare vă recomandăm pregătirea corespunzătoare a suprafeței și aplicarea unei amorse. Acest strat intermediar reduce dramatic consumul de vopsea și crește in mod semnificativ aderența acesteia pe suport. Puteți alege din oferta noastra de amorse pentru zidărie.

Analizați cu atenție nevoile dumneavoastră în relație cu spațiul pe care doriți să-l acoperiti. Alegeți din oferta noastră produsele care satisfac în totalitate aceste nevoi. Pentru asistență sau informații suplimentare nu ezitați să ne contactați prin intermediul formularului disponibil aici.

Dezvoltat de Serenity Design

© 2024 - Toate drepturile rezervate S.C. Köber S.R.L