Zertifikat cu microsfere ceramice Mat - V8410: Kober - vopsele lavabile si decorative

Zertifikat cu microsfere ceramice Mat

Zertifikat mat cu microsfere ceramice este o vopsea albă, ultralavabilă, cu proprietăți specifice extraordinare. Acestea se datorează, în principal, adăugării unui element special - microsferele ceramice. Acestea sunt particule fine cu densitate redusă ce imbunătățesc dramatic proprietățile de lavabilitate și rezistență la uzură a peliculei de vopsea.

Produse din aceeasi familie:

Packaging : 3 l, 8.5 l, 15 l
Aspect peliculă : Mat
Suprafața de lucru : Zidărie
Mediu dispersie : Apă
Tip produs : Vopsea lavabilă
Mediu de utilizare : Interior și exterior
Consum estimativ : 10-14 m² / l / strat

Zertifikat cu microsfere ceramice Mat

Microsferele ceramice. Ce sunt? Cum afectează produsul?

Microsferele ceramice sunt micro-particule solide cu durabilitate crescută, create special pentru a mări coeziunea peliculei de vopsea. Dimensiunile și forma caracteristică permit microsferelor să alunece și să se poziționeze ușor una peste cealaltă, necesitând astfel o cantitate mai mică de adeziv polimeric. Această creștere semnificativă a suprafeței de contact între particule facilitează obținerea unei pelicule extrem de dense, cu proprietăți extraordinare de rezistență la acțiunea factorilor externi fizici sau chimici.

Ceramice_01

 

Peliculă fină lipsită de asperități.

Profilul geometric al particulelor creează micro-suprafețe convexe, ce permit lichidelor să “alunece” pe suprafața vopsită. În general, vopselele obișnuite prezintă un aspect neregulat și coeficienți de frecare relativ mari. Spre deosebire de acestea, vopselele cu microsfere ceramice permit obținerea unei suprafețe uniforme, cu un coeficient de frecare redus și cu un număr de asperități neglijabil.

Ceramice_02

 

Ultralavabilitate. Ce este? Cum se calculează?

Standardele europene sunt documente ratificate de organismele de control ale Uniunii Europene care specifică indicatori și descriptori tehnici pentru un produs / material specific. EN 13300 este standardul ce specifică indicatorii de calitate pentru vopsele și lacuri. Procesul de testare a fiecărui produs se face în condiții strict controlate, în laboratoare acreditate.

Rezistența la spălare se testează prin spălarea produsului după 28 de zile de la uscare și se calculează în funcție de pierderea în grosime a stratului de vopsea după spălări multiple.

În standardul 13300 vopselele lavabile sunt catalogate astfel:

  • Clasa 1 - mai puțin de 5 µm după 200 cicluri de spălare.

  • Clasa 2 - între 5 și 20 µm după 200 cicluri de spălare.

  • Clasa 3 - între 20 și 70 µm după 200 cicluri de spălare.

  • Clasa 4 - mai puțin de 70 µm după 40 cicluri de spălare.

  • Clasa 5 - mai mult de 70 µm după 40 cicluri de spălare.

După efectuarea testului, Zertifikat cu microsfere ceramice a pierdut doar 2.21 µm din grosimea stratului, obținând astfel certificarea de produs Clasa 1. Această proprietate de ultralavabilitate recomandă produsul pentru decorarea și protecția spațiilor publice, cu trafic intens, ce sunt supuse unor operațiuni frecvente de igienizare și decontaminare (clinici și cabinete medicale, spitale, restaurante, școli, grădinițe, etc).

Zertifikat cu microsfere ceramice este un produs excepțional și pentru utilizatorii casnici. Caracteristicile sale deosebite recomandă acest produs în special pentru protecția și decorarea camerelor copiilor sau a spațiilor comune cu trafic intens: livinguri, birouri, căi de acces interioare, etc.

Putere excelentă de acoperire.

Cu o putere de acoperire de 12 m2/l, Zertifikat cu microsfere ceramice mat poate fi aplicat atât la interior, pe toate tipurile de suprafețe (zidărie, tencuială, beton, material mineral, BCA, etc.) cât și la exterior. Se pot obține rezultate remarcabile în cazul vopsirii fațadelor în medii urbane.

Acest produs este foarte ușor de aplicat și aderă extrem de bine la suport, pelicula formată asigurând respirația peretelui, evitând astfel apariția petelor și a mucegaiului.

Aplicare:

Produsul se aplică pe suprafața pregătită corespunzător prin roluire sau pulverizare airless:

- roluire în 2 straturi nediluate, sau primul strat diluat cca. 5% cu apă rece, curată (15-25°C), iar al doilea strat nediluat
- pulverizare cu aer sau airless în 2 straturi nediluate.

Avantaje:

  • Se pot elimina cu ușurință până și cele mai dificile pete: cafea, vin, ketchup, urme de pix sau creion colorat, etc.
  • Ultrarezistent la spălări multiple cu detergenţi, dezinfectanţi sau agenţi de curăţare casnici.
  • Este disponibilă în 3 variante distincte: lucios, mat sau satin
  • Produsul asigură respirația peretelui.

 

 

Vă recomandăm sa folosiți acest produs impreună cu:

Produse similare:

Dezvoltat de Serenity Design

© 2024 - Toate drepturile rezervate S.C. Köber S.R.L